A dunaújvárosi Jobbik az evangélikus templomban ünnepelt

A Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi alapszervezete Istentisztelettel egybekötött megemlékezéssel ünnepelte államalapításunk évfordulóját.

A rendezvényen az őszi önkormányzati választásokra készülő valamennyi Jobbik színekben induló képviselőjelölt részt vett. Beszédet mondott Csóka Bernát, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának dunaújvárosi mentora, aki ünnepélyes keretek között bejelentette a helyi szervezet megalakulását.  Őt Kozma Erzsébet, a 7. sz. választókörzet képviselőjelöltje követte, aki rövid előadásában augusztus 20-a történelmünk különböző szakaszaiban betöltött szerepét mutatta be.

Stermeczki András evangélikus lelkész beszédében kiemelte, hogy augusztus 20-a eredendően aratási hálaadó ünnep, az “új kenyér ünnepe” elnevezést csupán az előző rendszerben kezdték használni, elsősorban politikai megfontolásból. A megemlékezést Németh Irma által előadott magyar népdalok színesítették. Az istentisztelet az új kenyér megszegésével ért véget.

(HVIM Dunaújváros - Jobbik Dunaújváros)